Hotel Cala Font Salou

22e Internationale Open Damtoernooi in Salou
26 mei - 3 juni 2019

Enjoy your game

Nederlands English Russian


In Memoriam


Adriaan GroenendijkWoensdagmorgen 15 mei kreeg ik telefoon en werd me meegedeeld, dat het voorgenomen bezoek ’s middags om samen met mijn buren Adriaan te bezoeken geen doorgang kon vinden, omdat Adriaan te ziek was. Aan het begin van de middag ontving ik het ontstellende bericht dat Adriaan was overleden.

Adriaan was een bekende en kleurrijke figuur in de damwereld. Alleen al door zijn verschijning, immer getooid met het onafscheidelijke hoofddeksel, dat opgevrolijkt werd met een bonte verzameling speldjes.

Hij was fervent supporter van Feijenoord en groot bewonderaar van Ton Sijbrands, ironisch genoeg een ras-Ajacied.

Adriaan was zeker geen zwakke speler. Hij was echter vaak snel tevreden met een punt, maar kon zich buitengewoon taai verdedigen. Ook gunde hij een (veel) zwakkere een punt als die aan het eind van een toernooi nog puntloos was.
Er zijn velen die sterker speelden dan Adriaan, maar weinigen die er meer plezier aan beleefden.
Vanaf het eerste toernooi in Salou was Adriaan erbij. Hij heeft 15 (van de 21) toernooien gespeeld en was daarnaast nog enkele keren in Salou als invaller/toeschouwer. Twee of drie keer moest hij zijn lievelingstoernooi wegens ziekte missen en ook in 2019 was hij er graag weer bij geweest.

Hij was ook een fervent amateurfotograaf. Als je op een toernooi tegen Adriaan gespeeld had was de kans groot dat hij om je adres vroeg, teneinde je een door hemzelf gemaakte en afgedrukte foto toe te zenden. Als je dan ook nog je telefoonnummer gaf kon je ervan op aan, dat je met enige regelmaat door hem gebeld werd. Adriaan kon slecht zonder contact met anderen. Hij zocht altijd de gezelligheid op. Mede om die reden sloot hij zich aan bij een toneelgezelschap, dat in den lande op diverse locaties uitvoeringen vertoonde. Verder was hij geen onverdienstelijk dichter, die graag zijn gedichten aan anderen voordroeg.

Schrik voor eenzaamheid was hem niet vreemd.
Misschien ook daarom meende Adriaan gedurende een periode in zijn leven in de drank een vriend gevonden te hebben. Hij moest een forse strijd leveren om van die ‘vriendschap’ afscheid te nemen. Die strijd heeft hij glansrijk gewonnen. Iedere dag kon Adriaan je vertellen hoeveel duizend dagen hij al niet meer gedronken had.

De strijd tegen zijn laatste tegenstander longkanker heeft hij gestaakt.
We zullen hem missen, maar niet vergeten.


Peter Pippel (organisator Salou)


Welkom 20192019

Subscribe to our mailing list
Wij nodigen u uit deel te nemen aan het 22e internationale open damtoernooi in Salou, dat zal worden gespeeld van zondag 26 mei tot en met maandag 3 juni 2019.
Het toernooi wordt gespeeld volgens het Zwitsers systeem op rating in 9 ronden.
Het complete programma treft u onder het kopje “Programma” aan.
Evenals andere jaren verwachten we, dat het toernooi weer zal uitgroeien tot een prachtig evenement. Het enorme enthousiasme van de deelnemers en meereizenden in de afgelopen jaren overtuigt ons ervan, dat we ook in 2019 een aangename tijd in Salou hebben vanwege de combinatie van een gezellige vakantie vlakbij het strand (50m), een goede hotelaccommodatie en meestal een spectaculair damtoernooi, waarin zowel topspelers als zwakkere spelers acteren.
De toernooi accommodatie is voor de 17e keerhotel Cala Font in Salou.
De inschrijving leidt de laatste jaren tot ruim teveel aanmeldingen. Snel inschrijven is derhalve noodzakelijk. De eerste 65 Nederlanders en 65 niet-Nederlanders kunnen gegarandeerd meespelen. Latere aanmelders komen in eerste instantie op de wachtlijst.

Deelname aan het toernooi kost € 60,--. De geldprijzen (in aantal en hoogte) hangen af van het aantal deelnemers. De eerste prijs bedraagt tenminste € 800,--. Andere prijzen zijn er voor de beste spelers in het eindklassement, de beste vrouwen, de beste senioren (vanaf 55 jaar), beste jeugdspelers (bij voldoende deelname), de mooiste combinatie of beste partij en een "verrassingsprijs" voor enkele van de zwakkere spelers.

Voor de busreizen, zie “Arrangementen”.

Regelt u zelf uw reis naar Spanje (bijvoorbeeld per vliegtuig of per auto) dan bedragen de kosten € 440,-- voor het hotel (volpension) en deelname aan het toernooi; zonder toernooideelname € 405,--. Ook hier geldt de korting van 5% voor vaste deelnemers. Toeslag eenpersoonskamer € 200,-- (10 dagen).

Voor degenen, die per vliegtuig reizen, organiseren we op zaterdag 25 mei transfers van de vliegvelden van Barcelona en Reus naar Salou en op dinsdag 4 juni van Salou naar Barcelona en Reus. De kosten voor beide transfers (gezamenlijk) bedragen voor Barcelona € 40,-- en voor Reus € 20,--.
Extra dagen vóór en na het toernooi: € 35,00 per persoon op een tweepersoonskamer. € 55,00 op een eenpersoonskamer.

U dient, indien u dit wenst, zelf een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten.

In verband met de reserveringen van bus en hotel verzoeken wij u zich zo spoedig mogelijk aan te melden. Liefst per e-mail.
Maximum aantal deelnemers is 140 (waarvan 65 uit Nederland).
Salou-Open
2010-2020
Salou 2010-2020

Hotel Cala FontFMJD

KNDB

Toernooibase